E-mailbeleid aangescherpt

De grootste irritatiefactor op internet is ongewenste email. Eerst was het alleen ongemakkelijk; het probleem is nu dat in het voorkomen hiervan, filters meer en makkelijker servers op een zwarte lijst zetten. Dat is MoveNext ook meerdere keren overkomen. De manier om te waarborgen dat email aankomt, is om te voorkomen dat er vanuit onze servers ongewenste email wordt verzonden. Daarvoor nemen we nu een aantal maatregelen.

  • de wachtwoord policy is aangescherpt: voor email en ftp moeten de wachtwoorden ‘sterk’ zijn. Dit om te voorkomen dat uw mailbox gehackt wordt.
  • als we veel pogingen om toegang tot uw mailbox zien, zullen we u verzoeken uw wachtwoord aan te passen.
  • beperking op uitgaand verkeer. KPN heeft voor haar klanten het uitgaand mailen (smtp) vorig jaar uitgezet, wij willen dit natuurlijk graag voor u behouden, maar gaan het wel beperken. Gewone mailaccounts kunnen niet meer voor mailings gebruikt worden en we controleren op ‘fair use’, wat betekent dat we ervan uitgaan dat u niet meer dan een paar honderd mails per dag (per mailaccount) verstuurt.
  • Joomla en Wordpress websites hebben soms beveiligingsproblemen, als we zo’n beveiligingslek bij u zien, zullen we u informeren zodat u actie kunt ondernemen.

De meeste klanten merken van de bovenstaande maatregelen natuurlijk helemaal niets. Het kan ook dat u ruimere settings wenst voor uitgaande email. Hiervoor hebben we het pakket MailExtra, stuur een mail aan info@movenext.nl met in het onderwerp MailExtra en we sturen u alle informatie.
 
Wij werken eraan dat u met onze andere klanten vrij en betrouwbaar gebruik kunt maken van uitgaande email.