4 Email instellen op je telefoon/tablet/pc (voor alle mailprogramma's)

Programma's waarmee je mailt op pc of smartphone heten mailclients (zoals Outlook en Mail van apple). Er zijn hier heel veel versies van op allerlei apparaten. Ondersteuning van deze programma's krijg je van de partij die je computer levert. Dit hoort bij systeembeheer, dat is geen dienst die MoveNext levert.

Wij zorgen dat je mail werkt en dat je de instellingen hebt waarmee de mailclient mail kan ontvangen en verzenden. Als je het zelf wilt doen, vind je ook via google of youtube heel veel instructies.

Alle informatie voor de instellingen voor elke mailclient...

Voor het instellen van uw mailprogramma heeft u nodig:

  • servernaam (bijvoorbeeld web14.movenext.nl)
  • account (meestal je mailadres, kan dat ook beginnen met pop01234@ voor oudere mailaccounts
  • het wachtwoord dat bij dit mailadres hoort (andere wachtwoorden bijv. van mijn.movenext.nl werken niet)
  • instellingen van SSL, IMAP en poortnummers. 
Hieronder lees je hoe je dit kunt achterhalen:

1. De mailserver vindt je op mijn.movenext.nl. Log in, ga naar “Mijn websites". Kies de juiste website en dan zie je rechts de server, bv. web14.movenext.nl

2. en 3. naam van je account/mailadres/username: vind je door bij de informatie van de website in mijn.movenext.nl op 'beheer mailadressen' te klikken. Dan krijg je de lijst met adressen. Letop; er zijn forward adressen (mail gaat door naar een ander adres) en er zijn mailboxen. Zoek de mailbox op, dan vind je username en kun je een (nieuw) password instellen. 

4. instellingen van poorten, server, IMAP en SSL
In mailclients heet dit instellingen, geavanceerd, identiteitscontrole, details etc. 
Instellingen voor verzenden:
- kies waar mogelijk IMAP (en niet POP)
- gebruik SSL (versleutelde verbinding)
- geef wachtwoord in
- poortnummer is 993 (alleen als je afwijkend voor POP kiest, dan is het poort 995)

Voor verzenden van email gebruik je de gegevens van je internetprovider: tele2, ziggo, vodafone, xs4all... ze verstrekken altijd informatie om via die verbinding mail te verzenden. Wil je verzenden via de server van MoveNext, gebruik dan dezelfde gegevens, behalve dat je voor smtp/verzenden poort 465 invult.

Controleer de werking door een mailtje te sturen aan bijvoorbeeld info@movenext.nl je krijgt automatisch een reactie binnen enkele minuten.